IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама ще намалява регулациите за бизнеса

Президентът на САЩ е наредил да бъде извършен цялостен преглед на правителствените регулации с цел да премахне тези от тях, които пречат на създаването на работни места

19:24 | 18.01.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Обама ще намалява регулациите за бизнеса

Президентът на САЩ Барак Обама е наредил да бъде извършен цялостен преглед на правителствените регулации с цел да премахне тези от тях, които пречат на създаването на работни места и така да направи икономиката по-конкурентоспособна, предаде Ройтерс.

Президентът е предприел тези действия, след като разкри плана си в материал за Wall Street Journal. В него Обама посочва, че някои регулации поставят необосновани пречки пред бизнеса, които задушават иновациите и охлаждат растежа и пазара на труда.

Това е поредната стъпка на Обама към възстановяване на отношенията с бизнеса в страната, които се влошиха по време на споровете за регулациите на Уолстрийт и на реформите в здравеопазването.

Обама възприе по-доброжелателен подход към бизнеса, откакто демократите загубиха междинните избори през ноември. Резултатът от вота се възприе като оценка на работата на Обама по възстановяването на икономиката и намаляването на безработицата.

Все още не е ясно обаче докъде ще стигне новата регулаторна стратегия на президента в реформите на начина, по който работи федералното правителство.

Въпреки обещанията на Обама администрацията създава нови регулации за всичко – от такси за кредитни карти до увеличение на премиите по здравни застраховки.

В новия си план Обама обръща специално внимание на малкия бизнес, отбелязвайки, че той създава повечето нови работни места в икономиката. Затова президентът е посочил, че ще насочи правителството в посока намаляване на регулациите за малките компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
САЩ се оказва една свръхрегулирана и свръхбюрократична страна. И едно от доказателствата за това са свръхмногото и свръхплатени адвокати. А сега и Обама го е забелязал това. Но не вярвам да успее да обърне тренда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още