IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад на щатските индекси в началото на отчетния сезон

Широкият индекс S&P 500 губи 0,5%, воден от финансовите компании

18:19 | 10.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Спад на щатските индекси в началото на отчетния сезон

Щатските индекси поеха надолу в началото на борсовата седмица в очакване на финансовите резултати на производителя на алуминий Alcoa, които поставят началото на новия отчетен сезон.

При липсата на икономически данни от САЩ днес подновените притеснения за задълбочаване на кризата с държавните дългове в Европа и преминаването й в Португалия доведоха до спад в цените на акциите.

През тази седмица Португалия, Испания и Италия ще тестват пазарите на държавни облигации с емисии държавни ценни книжа.

Индексът на 30 от най-големите и активно търгувани борсови компании в САЩ Dow Jones IA се понижава с 0,6% до 11 607 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 губи 0,5% до 1 265 пункта, воден от финансовите компании. На борсата Nasdaq главният индекс Nasdaq Composite губи 0,6% до 2 688 пункта.

Сесията в петък завърши с понижения на индексите след разочароващите данни за пазара на труда през декември, които показаха по-малко от очакваното увеличение на работните места в неселскостопанските отрасли на американската икономика.

Акциите на химическия концерн DuPont поевтиняват с 3,2% до 48,18 долара на Нюйоркската фондова борса. Компанията обяви днес, че ще закупи срещу сумата от 5,8 млрд. долара в брой производителя на хранителни съставки Danisco.

Акциите на General Motors също поевтиняват с 0,6% до 38,74 долара, въпреки че нейният електрически автомобил Chevy Volt бе обявен за автомобил на годината в Северна Америка по време на автомобилното шоу в Детройт.

След края на днешната сесия излизат финансовите резултати на Alcoa за миналото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 10.01.11 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още