IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовите индекси в САЩ записаха лек спад

Търговията днес премина в тесни граници след данните за увеличението на новите молби за помощи при безработица

23:06 | 06.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Борсовите индекси в САЩ записаха лек спад

Борсовата сесия в САЩ премина с предпазливи движения на индексите след данните за увеличението на новите молби за помощи при безработица през миналата седмица. Търговията премина в доста тесни граници, като в крайна сметка два от основните индекси отстъпиха позиции

В сряда котировките се повишиха до ново най-високо ниво от септември 2008 насам, подкрепени от силните данни за сектора на услугите и пазара на труда в страната.

Индексът на 30 от най-големите и най-ликвидни борсови компании в САЩ Dow Jones IA изгуби около 0,2 на сто до 11 698 пункта. Широкият S&P 500 отстъпи също с 0,2 на сто до 1 274 пункта.

Единствено индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повиши с 0,3% до 2 710 пункта, воден от доброто представяне на технологичните компании. Сред тях се откроиха тези на производителя на чипове Nvidia, които се повишиха с над 8% на борсата Nasdaq.

Акциите на търговците на дребно Gap, Target и Macy's се наредиха сред най-губещите заради слабите данни за продажбите на дребно в техните вериги през декември, пише CNNMoney.

Инвеститорите вероятно ще останат предпазливи до края на днешната сесия в очакване на ключовите за американската икономика данни за работните места в неселскостопанските отрасли и безработицата през миналия месец, които излизат утре.

Преди началото на днешната сесия стана ясно, че новите молби за помощи при безработица в САЩ са се увеличили повече от очакваното с 18 хил. до 409 хил. Пазарните очаквания бяха за по-малко повишение до 400 хил.

Утрешният правителствен доклад за пазара на труда в САЩ според анализатори ще покаже, че работните места в неселскостопанските отрасли на икономиката са нараснали със 148 хил. през декември.

Цената на петрола с доставка през февруари се понижи с 2,2 на сто и отстъпи под 89 долара за барел. С основна заслуга за това е поскъпването на щатския долар, който от началото на седмицата е напреднал с близо 2,5 на сто спрямо еврото.

Златото с доставка през февруари поевтиня с 0,15% до 1 372 долара за тройунция, а лихвените нива по десетгодишните американски държавни ценни книжа паднаха до 3,42% от 3,47% в края на миналата седмица. 

*Актуално към 23:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още