IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските акции приключиха сесията с лек спад

Според анализатори действията на инвеститорите са по-скоро отражение на равносметката им за годината, отколкото реакция на икономическите данни

23:10 | 30.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските акции приключиха сесията с лек спад

Щатските акции леко се понижиха днес въпреки по-добрите от очакваното данни за пазара на труда и жилищния пазар, предаде Bloomberg.

Dow Jones Industrial Average падна с 0,14% до 11 570 пункта, след като в сряда затвори на най-високо ниво от края на август 2008 г.

Standard & Poor’s 500 се понижи с 0,15% до 1258 пункта, като всички индустриални сектори в индекса излязоха на червено, а начело по спад бяха финансовите и акции и тези на компаниите от сектора на здравеопазването. Nasdaq Composite загуби 0,15% до 2663 пункта.

Според анализатори действията на инвеститорите са по-скоро отражение на равносметката им за годината, отколкото реакция на икономическите данни.

Седмичните първоначални молби за помощи при безработица са паднали под 400 хил. за първи път от юли 2008 г. насам, а индикаторът за бизнес условията на Чикаго е достигнал най-високо ниво от 22 години. Продажбите на съществуващи жилища са нараснали с 3,5% през ноември до най-високо ниво от седем месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още