IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шести арест по разследване на търговия с вътрешна информация

Миналия месец щатските власти обискираха офисите на три хедж фонда в рамките на разследването, което продължава вече над две години

21:20 | 30.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Шести арест по разследване на търговия с вътрешна информация

Шести арест извърши щатската прокуратура във връзка с разследването си за незаконна търговия с вътрешна информация, предаде Ройтерс. Уинифред Дзяу е обвинена в издаване на тайни за технологични компании на два хедж фонда.

Миналия месец щатските власти обискираха офисите на три хедж фонда в рамките на разследването, което продължава вече над две години.

В съобщение на фирмата Primary Global Research LLC, известна като „мрежа от експерти“, тъй като е свързвала инвеститори, като например хедж фондове, с експерти от различни индустрии, се посочва, че са използвали Дзяу като консултант в периода септември 2006 - декември 2008 г., когато отношенията им приключили“.

Този период почти съвпада с времето, за което от прокуратурата твърдят, че Дзяу е издавала тайни. Според обвинението тя е продавала вътрешна информация за публично търгувани компании, сред които производителите на чипове Marvell Technology Group и Nvidia, на хедж фондове.

Срещу информацията тя е получила над 200 хил. долара.

В средата на декември бяха повдигнати обвинения по разследването срещу ръководителите на три технологични компании. От прокуратурата твърдят, че те са продали тайни за различни компании, сред които Apple и Advanced Micro Devices.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още