IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се придвижват леко нагоре

От началото на декември индексите в САЩ са нараснали с около 6% и ще завършат годината с повишения от над 10%

18:11 | 29.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси се придвижват леко нагоре

Днешната борсова сесия на Wall Street започна с леки повишения на индексите на фона на малък изтъргуван обем акции и при липсата на по-значими икономически данни за САЩ.

Индексът на 30 от най-големите и ликвидни компании на щатските борси Dow Jones IA се повишава с 0,2% до 11 599 пункта час и половина след старта на търговията.

Широкият индекс S&P 500 нараства също с 0,2% до 1 260,98 пункта. На борсата Nasdaq водещият индекс Nasdaq Composite остава без промяна на ниво от 2 669 пункта.

Щатските индекси се движат в много тесен интервал през последните борсови сесии от тази година при ниска активност от страна на инвеститорите, докато северозападните части на страната остават сковани от снежни бури.

Сесията във вторник приключи с разнопосочни движения на индексите след неочаквания спад на потребителското доверие през декември и понижението на цените на жилищата в големите американски градове.

От началото на декември индексите в САЩ са нараснали с около 6% и ще завършат годината с повишения от над 10%.

Цената на петрола остава над 91 долара за барел от началото на тази седмица, въпреки че се понижава в редовната търговия на Нюйоркската петролна борса с 0,1% до 91,38 долара за барел. .Златото с доставка през февруари поскъпва с 0,2% до 1 407,70 долара за тройунция.

Лихвените проценти по десетгодишните американски облигации нарастват до 3,49% днес от 3,48% във вторник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още