IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разнопосочен финал и минимални изменения на индексите в САЩ в понеделник

Рязък скок от близо 9% постигнаха акциите на AIG, пазарната капитализация на Tesla се срути с 15%

23:11 | 27.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Разнопосочен финал и минимални изменения на индексите в САЩ в понеделник

Първата борсова сесия в САЩ след Коледа донесе минимални изменения за американските индекси. Търговията започна с превес на негативните настроения, но в края два от трите основни индекса приключиха на зелено.

Основната новина, която днес определяше настроенията на пазарните участници беше свързана с решението на централната банка в Китай да повиши основната лихва в страната. Това бе доста изненадващо, тъй като не се очакваше институцията да затегне монетарната политика преди края на годината.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,16 на сто до 11 555 пункта. Най-ниската стойност, достигната днес, бе 11 519 пункта, пише MarketWatch.

Широкият индекс S&P 500 и индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite напреднаха с по 0,06 на сто до съответно 1 258 и 2 667 пункта.

Днес акциите на застрахователния гигант AIG се изстреляха с 9,3 на сто до 59,36 долара за брой. Причина за мощния ръст стана новината, че компанията е постигнала договорености за получаване на кредити в размер на 4,3 млрд. долара.

На обратния полюс останаха акциите на Tesla Motors, тъй като днес голяма част от акциите на компанията бяха освободени за търговия след изтичането на някои ограничения, свързани с IPO-то й. Отстъплението заличи 15 на сто от пазарната капитализация до 25,55 долара за брой.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още