IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси поеха в различни посоки в предколедната сесия

Подобрението на потребителското доверие не успя да раздвижи търговията на Wall Street

18:14 | 23.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси поеха в различни посоки в предколедната сесия

Последната за тази седмица борсова сесия в САЩ започна с леки понижения на индексите, но час и половина по-късно Dow Jones IA успя да излезе на положителна територия, подкрепен от подобрението на потребителското доверие в страната.

Ценово-претегленият индекс добавя 0,1% до 11 569 пункта към стойността си, докато S&P 500 отстъпва с 0,2% до 1 257 пункта. Индексът на компаниите от Nasdaq – Nasdaq Composite, губи 0,1% до 2 664,11 пункта.

Последните икономически данни за САЩ от тази седмица показаха, че броят на новите молби за помощи при безработица е намалял незначително до 420 хил. през миналата седмица от 423 хил. за предходните седем дни.

Индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет обаче се повиши до 74,5 пункта през декември в сравнение със 71,6 пункта за ноември. Стойността му е най-високата от юни насам, което се дължи на подобрените очаквания на домакинствата за пазара на труда и големите предпразнични намаления във веригите за търговия на дребно.

Междувременно стана ясно, че личните приходи на домакинствата в страната са нараснали с 0,3% спрямо октомври, когато се повишиха с 0,4% на месечна база. Разходите им в същото време нарастват с 0,4%, което е седмият им пореден месечен ръст.

Разочароващи обаче бяха данните за продажбите на нови жилища в САЩ през ноември, които остават ограничени за седми пореден месец. Поръчките за производство на дълготрайни стоки също разочароваха, след като се свиха два пъти повече от очакваното с 1,3% на месечна база през ноември.

Щатските индекси се повишиха до най-високите си стойности за последните две години вчера, но броят на сключените сделки остава нисък заради празничните дни в края на годината.

Цената на петрола се покачва леко с 0,1% до 90,61 долара за барел на Нюйоркската петролна борса, докато златото с доставка през февруари губи 0,9% до 1 375 долара за тройунция.

Лихвените проценти по десетгодишните американски облигации се повишават леко до 3,37%.

Облигационните пазари и стоковите борси в САЩ днес ще затворят с три часа по-рано от обичайното заради коледните празници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още