IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поредно колебливо начало на сесията в САЩ

Единствено Nasdaq Composite остава на положителна територия благодарение на повишенията при технологичните акции

17:46 | 17.12.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Поредно колебливо начало на сесията в САЩ

Петъчната борсова сесия в САЩ започна с леки повишения на два от водещите индекси, като единствено Nasdaq Composite остава на положителна територия благодарение на повишенията при технологичните акции.

Повод за това станаха добрите финансови резултати на софтуерната компания Oracle и производителя на смартфона BlackBerry – канадската компания Research In Motion, за миналото тримесечие.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones IA се понижава с 0,2% до 11 474,69 пункта час и половина след началото на сесията. Широкият S&P 500 губи 0,1% до 1 241 пункта, докато на борсата Nasdaq индексът на всички компании Nasdaq Composite се повишава с 0,2% до 2 641,41 пункта.

В края на вчерашната сесия индексите се повишиха до най-високото си ниво за последните две години.

Единствените икономически данни за страната от днес показаха, че индексът на водещите индикатори на Conference Board се е повишил с 1,1% през ноември, което е петият му пореден месечен ръст.

Вчера американският Конгрес одобри законопроект за 858 млрд. долара, с които удължи действието на всички данъчни облекчения, приети от администрацията на предишния президент Джордж Буш.

Лихвените проценти по десетгодишните американски облигации се понижават до 3,40% в днешната сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
lyusien
преди 13 години
Борсата в С А Щ се колебае накъде да тръгне При толкова добри данни за икономиката на С А Щ индекситке в началото на сесиите тръгват нагоре но после постепенно се връщат на нивата си в началото Какво ще стане другата седмица ?Или ще тръгне рязко нагоре към кота 12000 и много хора ще направят милиони или ще продължава да се мотка на сегашните си ниваПросто двигател вероятно ще бъде някоя психологическа новина която ще взриви пазара Каква ще бъде тя - НЕ ЗНАМ чАО жЕЛАЯ ВИ УСПЕХ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още