IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново дело за обезщетяване на жертви на Мадоф с иск за 19,6 млрд. долара

Искът е срещу Соня Кон, основателка на австрийската банка Medici Bank, по обвинение, че е изиграла голяма роля в схемата за измама на Мадоф

21:28 | 10.12.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Ново дело за обезщетяване на жертви на Мадоф с иск за 19,6 млрд. долара

Ликвидаторът на фонда на Бърнард Мадоф е завел дело срещу Соня Кон, основателка на австрийската банка Medici Bank, по обвинение, че е изиграла голяма роля в схемата за измама на Мадоф.

Искът за обезщетения по делото е на стойност 19,6 млрд. долара, предаде Ройтерс.

Тази сума е сред най-големите по искове, завеждани в съда по банкрутите в Ню Йорк от ликвидатора на фонда Bernard L. Madoff Investment Securities LLC Ървинг Пикард, чиято цел е да върне колкото може от средствата, инвестирани в схемата.

През последните седмици Пикард заведе множество дела, за да успее да се вмести в крайния срок за подаване на искове, който изтича в средата на декември – две години след разкриването на схемата и ареста на Мадоф.

В продължение на над 20 години Кон е била „мозъкът“ на обширна нелегална схема, използвала връзките й с Мадоф за вливането на над 9,1 млрд. долара на други хора в схемата на Мадоф, се посочва в обвинението.

От незаконната схема са се облагодетелствали Кон, семейството й и други частни лица и фирми, включително най-големите банки в Австрия и Италия, твърди още Ървинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
Сладка работа са това парите на другите. СоциализЪма не успя да се справи с тяхното управление, да видим капитализЪма докъде ще я докара...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още