IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестиционни посредници с $42,3 млн. приход от сделка на правителството на САЩ

Продажбата на последния държавен пакет от Citigroup е вкарала значителни суми в касите на посредниците, с които работи американското финансово министерство

09:07 | 09.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестиционни посредници с $42,3 млн. приход от сделка на правителството на САЩ

Продажбата на последния пакет на правителството на САЩ от капитала на Citigroup е донесло приход от 42,3 млн. долара на инвестиционните посредници, занимаващи се с въпроса.

Последните 2,4 млрд. акции, които американските данъкоплатци имаха от капитала на Citigroup, бяха продадени по цена 4,35 долара за брой. От продажбата бяха реализирани 10,45 млрд. долара, като комисионата на посредниците възлиза на въпросните 42,3 млн. долара.

Най-голям дял от сумата е отишъл при Morgan Stanley, които са посредничели за продажбата на 87% от пакета. Около 2,7% от него са продадени от Loop Capital Markets, по 2% се падат на UBS, Wells Fargo и Merrill Lynch.

След продажбата на пакета стана ясно, че правителството на САЩ е на печалба от 12 млрд. долара от помощта, предоставена на Citigroup.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още