IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозите на Goldman Sachs за 2011 година

Инвестиционната банка очаква скок в цените на акциите, златото и петрола

07:50 | 08.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Прогнозите на Goldman Sachs за 2011 година

Анализаторите на инвестиционната банка Goldman Sachs са оптимисти за икономиката на САЩ през 2011 г. и прогнозират, че цените на акциите ще постигнат трета поредна година на ръст, пише CNBC.

Очакванията на финансовия гигант са за увеличение на водещия щатски борсов индекс S&P 500 с близо 25% до ниво от 1 450 пункта през следващите 12 месеца, благодарение на нарастването на печалбите на компаниите в неговия състав, ниските лихвени проценти и подобряването на щатската икономика.

Въпреки това инвеститорите остават скептично настроени към положителните икономически данни през последните месеци, казват от Goldman Sachs, защото подобрението е за сметка на изключително ниските нива, до които се понижиха повечето икономически индикатори по време на финансовата криза.

Инвестиционните стратези на банката обаче твърдят, че силните финансови отчети, слабата инфлация и рекордно ниските лихвени проценти в САЩ ще подкрепят цените на акциите през следващата година.

От Goldman Sachs препоръчват на клиентите си да увеличат инвестициите в цикличните компании, чието представяне зависи до голяма степен от общата икономическа активност в страната. Банката продължава да отдава повече внимание на технологичния сектор и повишава очакванията си за акциите от банковия и енергийния сектор.

Анализаторите на Goldman Sachs съветват още да се продават компании от здравния сектор, сектора за комунални услуги и производители на храни, напитки и стоки за бита, които обикновено са най-търсени от инвеститорите в периоди на икономическа несигурност.

Вижте подробните прогнози на инвестиционната банка за 2011 година в галерията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още