IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на дребно в САЩ и действията на ЕЦБ подкрепиха Wall Street

Положително на търговията повлияха и данните за планираните продажби на жилища

23:12 | 02.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на дребно в САЩ и действията на ЕЦБ подкрепиха Wall Street

Щатските акции приключиха днешната сесия с ръст, след като продажбите на дребно в страната надвишиха прогнозите на анализаторите, а от Европейската централна банка обявиха, че ще продължат с мерките си за стимулиране на икономиката, предаде MarketWatch.

Председателят на ЕЦБ Жан-Клод Трише обяви, че финансовата институция ще продължи да предлага на банките свободен достъп до заеми през първото тримесечие на 2011 г.

Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,95% до 11 362 пункта, като сред най-печелившите позиции беше веригата за стоки за дома Home Depot.

S&P 500 напредна с 1,28% до 1222 пункта, а Nasdaq Composite се повиши с 1,17% до 2579 пункта.

Преди началото на сесията бяха обявени и данните за броя на първоначалните молби за помощи при безработица, които са нараснали с 26 хил. до 436 хил. през миналата седмица. Средното ниво на молбите за последните четири седмици обаче е паднало до двегодишен минимум от 431 хил.

Положително на търговията повлияха и данните за планираните продажби на жилища, които са нараснали с 10,4% през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 02.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още