IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street продължават стремително нагоре

Акциите на PepsiCo поевтиняват с 0,8%, след като обяви, че ще купи руския производител на хранителни продукти и напитки Вимм-Билль-Данн срещу 5,8 млрд. долара

18:17 | 02.12.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street продължават стремително нагоре

Борсовите индекси в САЩ продължават да се покачват в днешната сесия след силния ръст от над 2%, с който приключи вчерашната търговия. 

Малко след началото на сесията стана ясно, че планираните продажби на жилища са отчели рекорден скок от над 10% на месечна база през октомври. Добрите данни за жилищния пазар компенсираха по-силното от очакваното увеличение на новите молби за помощи при безработица.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones IA се повишава с 0,7% до 11 336 пункта в първия час и половина от търговията. Добивните и енергийните компании поведоха широкия индекс S&P 500 с 0,8% нагоре до 1 215,78 пункта. Междувременно Nasdaq Composite нараства с 0,6% до 2 563,92 пункта.

За силните повишения на индексите вчера помогнаха данните за увеличението на работните места в частния сектор на американската икономика през ноември и разрастването на фабричния сектор в Китай, Европа и САЩ.

Икономическите данни за САЩ днес обаче показаха, че новите молби за помощи при безработица са се увеличили повече от очакваното с 26 хил. до 436 хил. през миналата седмица.

Утре излизат официалните правителствени данни за безработицата през ноември. Пазарните прогнози са за увеличение на работните места в неселскостопанските отрасли със 130 хил. и безработица от 9,6% за четвърти пореден месец.

Акциите на PepsiCo поевтиняват с 0,8% до 65,08 долара на Нюйоркската фондова борса, след като обяви, че ще закупи руския производител на хранителни продукти и напитки Вимм-Билль-Данн срещу близо 5,8 млрд. долара.

Това ще превърне PepsiCo в най-голямата компания в бизнеса с напитки и хранителни продукти в Русия, пише CNN.

Лихвените проценти по десетгодишните американски държавни ценни книжа се повишават до 3% от 2,96% вчера, като преминават нивото от 3% за първи път от края на юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 02.12.10 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
lyusien
преди 13 години
Ако новосъздаденит е работни места са по-вече от 130 К -а аз мисля че ще бъдат и безработицата по малка от 9.6 % то се гответе да видите Дау Джонс -12000 и Стандарт анд Пуурс - 500 от 1400пунктаЩе нарастнат акциите на Катерпилар Бойнг Форд Старбакс Уолгреенс ВоА Уелш Фарго Амацоон Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още