IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Негативно начало на последната ноемврийска сесия в САЩ

Данните за подобрението на потребителските нагласи за икономиката помогнаха на индексите да намалят загубите си от началото на сесията

18:00 | 30.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Негативно начало на последната ноемврийска сесия в САЩ

Последната за месеца борсова сесия в САЩ започна със силни понижения на индексите, но подобрението на потребителските нагласи на американските домакинства помогна на индексите да преодолеят част от загубите си в самото начало на търговията.

Оценките на потребителите в САЩ за текущото състояние на икономиката са се подобрили през ноември, както и очакванията им за пазара на труда и икономическата среда в бъдеще. Това показа индексът на потребителското доверие на Conference Board, който се повиши повече от очакваното до 54,1 пункта през ноември.

През октомври стойността му възлезе на 49,9 пункта, като се върна в песимистичната зона под 50 пункта. Подобряването на икономическите нагласи е важна предпоставка за по-големи разходи за потребление в САЩ по време на празничния сезон в края на годината.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones IA се понижава с 0,4% до 11 005 пункта час след началото на сесията. Широкият S&P 500 губи 0,5% до 1 181 пункта, докато Nasdaq Composite се понижава с 0,7% до 2 507 пункта.

Сесията в понеделник завърши с понижения главно заради разпродажби във финансовия сектор.

Преди началото на днешната търговия стана ясно, че жилищата в най-големите американски градове са поевтинели с 2% на тримесечна и 1,5% на годишна база през третото тримесечие. Другите икономически данни за САЩ показаха увеличение на индекса на бизнес активността в региона на Чикаго през ноември до 62,5 пункта спрямо 60,6 пункта през октомври.

Азиатските борси отбелязаха първата си месечна загуба за последните три месеца през ноември, докато водещите индекси в Европа се движат с разнопосочни движения заради несигурността около дълговата криза в еврозоната.

Акциите на Google поевтиняват с близо 3%, след като Европейската комисия обяви, че ще разследва дали интернет гигантът не е злоупотребил с доминиращата си позиция на пазара. По-рано днес стана ясно, че Google може да купи уебсайта за онлайн покупки с намаление Groupon.

Председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке ще говори по-късно днес през представители на бизнеса в Охайо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още