IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силните данни от САЩ повишиха индексите

Спадът в продажбите на нови жилища и при поръчките за производство на стоки с дълготрайна употреба не успя да понижи индексите

23:07 | 24.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Силните данни от САЩ повишиха индексите

Щатските акции отчетоха силен ръст в сряда, компенсирайки натрупаните от началото на седмицата загуби, след като данните за първоначалните молби за помощи за безработни настроиха оптимистично инвеститорите относно пазара на труда, предаде MarketWatch.

Молбите за помощи през изминалата седмица са паднали до нивата си от 2008 г., а в същото време се повишават потребителското доверие и разходи.

Спадът в продажбите на нови жилища и при поръчките за производство на стоки с дълготрайна употреба не успя да понижи индексите.

Dow Jones Industrial Average се повиши с 1,4% до 11 187 пункта, а S&P 500 нарасна с 1,5% до 1198 пункта. Nasdaq Composite спечели 2% до 2543 пункта.

Акциите на магазина за бижута Tiffany се повишиха силно, след като компанията обяви по-добра от очакваното печалба и обнадеждаващи прогнози за продажбите по време на празничния сезон.

Силен ръст отчетоха и книжата на Amazon.com, след като от Citigroup обявиха, че интернет магазинът е най-печелившата компания от растящите продажби онлайн.

В четвъртък щатските борси ще са затворени по случай Деня на благодарността, а в петък ще затворят по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още