IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неспокойствието на финансовите пазари се пренесе и в САЩ

Растящото напрежение между Северна и Южна Корея причини рязък спад на индексите в началото на сесията

18:14 | 23.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Неспокойствието на финансовите пазари се пренесе и в САЩ

Неспокойствието, което обхвана финансовите пазари в Европа и Азия, се пренесе и на фондовите борси в САЩ и причини рязък спад на индексите в началото на днешната сесия.

Причина за това стана растящото напрежение между Северна и Южна Корея, след като между страните избухна артилерийска стрелба.

Политическата нестабилност в Ирландия също засили борсовия песимизъм, след като правителството на страната обяви, че ще има предсрочни парламентарни избори в началото на следващата година.

Индексът на 30 от най-големите и търгувани американски борсови компании Dow Jones Industrial Average се понижава с 1,3% до 11 034,48 пункта в първия час и половина от търговията. Широкият S&P 500 потъва с 1,3% до 1 181,82 пункта, а в същото време Nasdaq Composite намалява с 1,4% до 2 497 пункта.

Добрите данни за по-силния от очакваното растеж на американската икономика през третото тримесечие не успяха да компенсират понижението на продажбите на съществуващи жилища през октомври.

Акциите на Hewlett-Packard обаче се наредиха сред печелившите в началото на сесията благодарение на оптимистичните очаквания на компютърната компанията за приходите през текущото тримесечие. Цената им се повишава с 0,5% до 43,47 долара на Нюйоркската фондова борса.

По-късно днес излиза доклада на Федералния резерв от последната му среща в началото на ноември.

Търговията на щатските борси е по-волатилна през тази седмица, която ще бъде по-кратка заради Деня на благодарността в четвъртък, когато финансовите пазари ще са затворени, и съкратената наполовина борсова сесия в петък.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още