IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Още три щатски банки бяха затворени тази седмица

От началото на годината фалитите в сектора вече са 149, или с 9 повече спрямо цялата 2009 година

09:50 | 20.11.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Още три щатски банки бяха затворени тази седмица

Американските регулаторни органи обявиха фалита на още три банки в страната. Общият размер на активите на трите финансови институции е в размер на 970 млн. долара, а според първоначалните оценки трите фалита ще струват на Федералната корпорация по депозитно застраховане (FDIC) около 200 млн. долара, съобщава Wall Street Journal.

Най-голямата от трите банки е разположената в Бърлингтън, Уисконсин, First Banking Center. Финансовата институция е разполагала с активи на стойност 750,7 млн. долара към края на септември и е оперирала в 17 офиса. Общият депозитен портфейл на банката е бил за 664,8 млн. долара.

Втората затворена тази седмица е намиращата се във Флорида Gulf State Community Bank. Тя е разполагала с активи на стойност 112,1 млн. долара и привлечени депозити за 112,2 млн. долара. Тази банка е 28-та финансова институция от Флорида, затворена от началото на годината.

Последният фалит е на Allegiance Bank от Пенсилвания, която е разполагала с активи за 106,6 млн. долара и е имала общо пет офиса.

Според оценките на FDIC загубите от трите банкови фалита от тази седмица ще възлязат на 199,5 млн. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
graki
преди 13 години
Е и? Стига ни занимавахте с тая безмислена и безумна статистика!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още