IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Значителни понижения на индексите на Wall Street

Nasdaq Composite се понижава най-много с 1,6% заради разпродажбите в технологичния сектор

18:25 | 16.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Значителни понижения на индексите на Wall Street

 Борсовата сесия в САЩ започна със значителни понижения на индексите от над 1%, след като тревогите за дълговата криза в еврозоната и за затягането на паричната политика в развиващите се икономики в Азия продължиха да тежат на индексите за втори пореден ден.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones Industrial Average се понижава с 1,1% до 11 079 пункта час и половина след началото на сесията. Широкият S&P 500 пада с 1,5% до 1 179 пункта, а Nasdaq Composite се понижава най-много с 1,6% до 2 475 пункта.

Икономическите данни за САЩ днес показаха, че индустриалното производство отчита нулев ръст през октомври, а цените на ниво производител нарастват за втори пореден месец с 0,4 на сто.

Автомобилната компания General Motors обяви, че цената на акциите, които ще предложи на инвеститори чрез първичното си първично публично предлагане през тази седмица, ще е по-висока от първоначално обявеното.

Ценовият интервал вече е между 32 и 33 долара за акция в сравнение с 26 до 26 долара за акция преди това, пише CNN. В резултат на това първичното публично предлагане на General Motors може да достигне 16 млрд. долара и ще е сред трите най-големи в корпоративната история на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още