IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors с 2 млрд. долара печалба за тримесечието

За цялата година от GM очакват да имат стабилни положителни резултати, което ще бъде първа година на печалба от 2004 г. насам

17:06 | 10.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
General Motors с 2 млрд. долара печалба за тримесечието

Щатският производител на автомобили General Motors отчете печалба от 2 млрд. долара за третото тримесечие благодарение на ускоряващото се възстановяване на компанията в Северна Америка, предаде Ройтерс.

За цялата година от GM очакват да имат стабилни положителни резултати, което ще бъде първа година на печалба от 2004 г. насам.

По-рано този месец компанията разкри подробности за планираното си през следващата седмица IPO, което може да включва продажбата на до 13 млрд. обикновени и преференциални акции и съответно ще позволи намаляване на държавния дял в производителя.

Печалбата на акция за тримесечието е 1,2 долара, а приходите са в размер на 34,1 млрд. долара.

Сравнения с резултатите за миналата година не са подходящи, тъй като през юли миналата година GM приключи процедура по фалит.

За сравнение печалбата на най-големия конкурент на компанията - Ford Motor, е 1,7 млрд. долара за тримесечието, а Chrysler излезе на загуба от 84 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още