IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Седмицата на Wall Street стартира със спадове

Основните индекси отстъпват, след като в края на миналата седмица достигнаха двугодишни върхове

17:41 | 08.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Седмицата на Wall Street стартира със спадове

Новата седмица започна със спад за водещите американски индекси. Това се случва на фона на повишение в курса на щатския долар и при отсъствието на важни икономически новини.

Според анализатори това ще позволи на трейдърите да преосмислят още веднъж причините, които доведоха до ръст на индексите през миналата седмица, пише АР.

Тогава водещите борсови показатели в САЩ достигнаха най-високите си нива от банкрута на американската инвестиционна банка Lehman Brothers, който стана през септември 2008 година.

В първия час на днешната сесия индексът на сините чипове Dow Jones губи 0,5 на сто до 11 388 пункта. Широкият индекс S&P 500 пък пада с 0,4 на сто до 1 221 пункта, като всички десет индустриални групи, попадащи в него, отстъпват позиции.

Единствен на зелено, макар и с минимално повишение от 0,02 на сто, се движи индексът Nasdaq Composite, който е на ниво 2 580 пункта.

Днес доларът поскъпва с 0,6 на сто спрямо кошницата от валути, като по отношение на еврото зелените пари напреднаха с цели 1,1 на сто до около 1,39 EUR/USD.

Основна движеща сила на пазарите тази седмица се очаква да бъдат коментарите около предстоящата в края на седмицата среща на страните от Г-20, която ще се състои в Сеул.

Прогнозите са, че на нея водещите икономики ще сблъскат вижданията си относно валутната политика, която водят САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още