IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Компанията на Бъфет отчете по-слаба печалба заради деривати

Нетната печалба на Berkshire Hathaway бележи спад от 7,7% до 2,99 млрд. долара през третото тримесечие

10:17 | 06.11.10 г.
Компанията на Бъфет отчете по-слаба печалба заради деривати

Компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway Inc., която притежава портфолио от деривати на стойност над 60 млрд. долара, отчете спад на печалбата за третото тримесечие от 7,7%, предаде Bloomberg. 

Нетната печалба се понижава до 2,99 млрд. долара, или 1 814 долара на акция, от 3,24 млрд. долара, или 2 087 долара на акция, година по-рано, отчете базираната в Омаха, Небраска, компания.

Оперативната печалба, която изключва някои инвестиционни резултати, възлиза на 1 692 долара на акция, което е под очакванията за средно 1 736 долара на пет анализатори, анкетирани от агенцията.

Berkshire отбелязва загуба, свързана с деривати, в размер на 146 млн. долара, спрямо печалба от 1,73 млрд. долара за третото тримесечие на миналата година. 80-годишният Бъфет се опитва да увеличи печалбата на Berkshire от застрахователния и енергийния сектор и бизнеса с потребителски стоки, като инвестира в деривати на базата на борсови индекси или платежоспособността на кредитополучатели.

„Сигурен съм, че апетитът на Уорън Бъфет за деривати е по-малък отпреди”, коментира Майкъл Йошиками, който отговаря за около 1 млрд. долара, сред които и акции на Berkshire, в YCMNet Advisors в Калифорния. Загубата „намеква за опасност от деривативните договори на първо място, което вероятно ще ограничи залозите на деривативния пазар, които ще правят в бъдеще.”
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още