IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите в САЩ поеха надолу след победата на републиканците

Търговията е с нисък обем в очакване на решението на Федералния резерв на САЩ, коментират анализатори

17:43 | 03.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите в САЩ поеха надолу след победата на републиканците

Борсовата сесия в първия ден след междинните избори в САЩ започна при умерен песимизъм, който води до минимални спадове на основните индекси. Изборите бяха спечелени от републиканците, което според мнозина може да доведе до патова ситуация при прокарването на решения за стабилизиране на икономиката.

Търговията се води в сравнително тесни граници, тъй като погледите на инвеститорите са насочени към предстоящото решение на Федералния резерв за новата програма за увеличение на ликвидността във финансовия сектор.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се движи с понижение от 0,2 на сто в първите два часа на сесията, като нивото му е 11 168 пункта. От всичките му 30 компонента 18 се движат със спад, посочва Marketwatch.

Широкият индекс S&P 500 отстъпва с 0,25 на сто до 1 191 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, отстъпва с 0,4 на сто до 2 523 пункта.

Икономическите данни от САЩ днес показаха, че през октомври секторът на услугите е продължил да нараства. Добра новина излезе и от индекса на фабричните поръчки, който е нараснал с 2,1 на сто през септември.

Като положителен факт може да се отчете и създаването на работни места в частния сектор на САЩ през октомври, което дава известни сигнали за стабилизиране на пазара на труда в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:56 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още