IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Kellogg със спад от 6,4 на сто за тримесечието

Най-големият американски производител на зърнени закуски продължава да отчита спад на продажбите в Северна Америка

20:39 | 02.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Kellogg със спад от 6,4 на сто за тримесечието

Печалбата на най-големия американски производител на зърнени закуски Kellogg се е свила с 6,4 на сто на годишна база, показва отчетът на компанията за третото тримесечие на годината. Основна причина за това са влошаващите се резултати на пазара в Северна Америка, пише Bloomberg.

За третото тримесечие на годината Kellogg отчита печалба от 338 млн. долара, или 90 цента на акция. Това съвпадна с предварителните прогнози на анализаторите. За същия период на миналата година компанията имаше печалба от 361 млн. долара, или 94 цента на акция.

Приходите на компанията са се свили с 3,7 на сто на годишна база до 3,16 млрд. долара. Продажбите в Северна Америка са паднали с 2,6 на сто, което се отразява силно на Kellogg, тъй като на този пазар се реализира около 2/3 от продукцията на компанията.

Заради влошените резултати Kellog очаква и по-слабо представяне за цялата 2010 година. Според мениджмънта на компанията нестабилното представяне ще продължи и през следващата година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още