IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръст за щатските индекси в изборния ден

Среброто достигна нов 30-годишен рекорд, златото също поскъпна в очакване на действията на Фед

22:10 | 02.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ръст за щатските индекси в изборния ден

Борсовата сесия в САЩ започна с ръст на основните индекси, които постигат умерени повишения. Днес в страната е ден за избори, като се провеждат междинни такива за законодателни органи и губернатори в някои щати.

Според анализаторите, разочаровани от продължаващата криза, избирателите ще се насочат към кандидатите на републиканската партия. В случай, че те вземат мнозинство в Сената и Камарата на представителите, за президентът-демократ Обама ще стане достатрудно да прокарва антикризисните си предложения.

Въпреки това обаче индексите се повишават, тъй като все още действат спекулациите, че утре Федералният резерв отново ще се намеси на пазарите с цел увеличаване на ликвидността във финансовия сектор. Според повечето специалисти американската централна банка ще изкупи облигации за поне 500 млрд. долара през следващите месеци.

Срещата на ръководителите на Фед започва днес, а резултатите от нея ще бъдат обявени утре.

Днешната сесия приключи с ръст от 0,55 на сто до 11 188 пункта за индекса на сините чипове в САЩ Dow Jones Industrial Average, съобщава Marketwatch.

Широкият индекс S&P 500 се повиши с 0,8 на сто до 1 193 пункта, а индексът Nasdaq Composite напредна с 1,1 на сто до 2 533 пункта.

Търговията днес донесе ръст в цената на златото и среброто, като фючърсите за злато с доставка през декември повишиха цената си с 0,5 на сто до 1 356,90 долара за тройунция. Среброто пък покори нов 30-годишен връх, поскъпвайки с 1,2 на сто до 24,84 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още