IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американците ще гласуват за републиканците

Проучванията показват, че републиканците ще спечелят в контролираните сега от демократите райони

21:38 | 01.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Американците ще гласуват за републиканците

Републиканците ще поемат контрола над Камарата на представителите в САЩ на изборите в четвъртък, тъй като избирателите са много недоволни от демократите заради забавеното икономическо възстановяване, показват най-скорошните проучвания на общественото мнение, предаде Financial Times.

Проучванията показват, че републиканците ще спечелят в контролираните сега от демократите райони.

Според анализатори това е краят на президентството на Барак Обама, като в следващите две години той няма да има успех в политиката си, а това, което е започнал, няма да бъде довършено.

Резултатите от изборите ще определят политическата ситуация през оставащите две години от мандата на Обама и ще зададат тона за кампанията му за преизбиране през 2012 г.

Според проучване на Gallup между 52 и 55% от анкетираните са посочили, че ще гласуват за кандидат на републиканците, а между 40 – 42% - за демократ. Отделно проучване на NBC/WSJ показа, че 49 на сто от гласоподавателите предпочитат контролиран от републиканците Конгрес, а 43 на сто искат демократите да задържат контрола.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още