IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси приключиха с минимални отклонения

В последния половин час от търговията акциите успяха да заличат пониженията по време на волатилната сесия

23:38 | 28.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси приключиха с минимални отклонения

Американските акции приключиха смесено търговията в четвъртък, след като в последния половин час от сесията успяха да заличат сериозните понижения преди това, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA), отстъпи с 0,2% до ниво от 11 110 пункта, S&P 500 прибави 0,1% до 1 184 пункта, а NASDAQ се покачи с 0,2% до 2 507 пункта.

Инвеститорите размишляваха над данните от обявените корпоративни отчети, както и върху следващите стъпки, които Федералният резерв ще предприеме, за да стимулира икономиката.

Изобилието от корпоративни отчети донесе смесени новини. От началото на отчетния сезон обаче от около половината от компаниите в S&P 500, които оповестиха резултати, 85% се представиха според прогнозите или ги надхвърлиха, по данни на Thomson Reuters.

Участниците на пазара очакваха акциите да бъдат стабилни в навечерието на срещата на Фед през следващата седмица, на която се смята, че централната банка ще вземе решение за допълнително изкупуване на дългосрочни активи на стойност между 500 млрд. и 1 трлн. долара.

По думите на Марк Падо, пазарен стратег в Cantor Fitzgerald, ако сумата е под 500 млрд., това вероятно ще предизвика разпродажба на акциите, след като доларът ще поскъпне.

Единствените икономически данни за деня от САЩ показаха, че новите молби за помощи при безработица са намалели с 21 хил. до 434 хил. през миналата седмица – най-ниското ниво от началото на юли.

Петролът се повишава с 0,2% до малко над 82 долара за барел, златото нараства с 1,5% до 1 343 долара за трой унция.

Еврото поскъпва с 1,2% до 1,393 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се понижава с 0,06 процентни пункта до 2,66%.

Доларът се понижи срещу кошница от валути, след коментари на Goldman Sachs, че "зелените пари" ще трябва да се понижат много повече, отколкото Федералният резерв мисли, за да посрещнат инфлационните цели на централната банка.

Междувременно, правителството пласира 7-годишни облигации за 29 млрд. долара при доходност от 1,97%, като презаписването на емисията бе 3,1 пъти.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 30.08.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още