IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните за БВП и жилищния сектор ще държат Wall Street под напрежение

Освен лавината от тримесечни финансови отчети и икономически данни, борсовата търговия ще бъде повлияна и от предстоящите междинни избори

10:44 | 25.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Данните за БВП и жилищния сектор ще държат Wall Street под напрежение

Задаващата се борсова седмица в САЩ ще бъде изключително динамична заради изобилието от ключови данни за състоянието на икономиката и финансовите отчети на редица големи щатски борсови компании за изминалото тримесечие.

Най-важни ще бъдат данните за брутния вътрешен продукт (БВП) на САЩ през третото тримесечие, както и данните за продажбите на жилища, които ще покажат дали състоянието на пазара на недвижими имоти в страната се стабилизира.

Освен лавината от икономически новини и тримесечни отчети, динамиката на финансовите пазари ще се поддържа и от задаващите се в началото на октомври междинни избори в САЩ, пише CNN.

Водещите борсови индекси в САЩ се повишават през последните няколко сесии под влияние на добрите финансови резултати на повечето компании за изминалото тримесечие. За доброто им представяне силно помагат и очакванията на инвеститорите, че в началото на ноември Федералният резерв ще започне нови покупки на ценни книжа, чрез които да увеличи паричния ресурс в банковата система.

Тази седмица започва с данни за жилищния пазар – в понеделник, преди началото на борсовата сесия в САЩ, Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти ще обяви промяната в продажбите на съществуващи жилища през септември. Според икономисти броят им ще се увеличи до 4,25 млн. единици на годишна база в сравнение с 4,13 млн. жилищни единици през август.

Картината за състоянието на пазара на недвижими имоти ще се допълни от индексите на S&P/Case-Shiller за цените на жилищата в най-големите американски градове през август. Те излизат във вторник малко преди началото на сесията на Wall Street, като според анализатори жилищата в 20-те най-големи града в страната са поскъпнали с 2% на месечна база.

Във вторник излиза ключовият индекс за потребителските очаквания за икономиката на Conference Board, чиято стойност според анализатори ще се повиши леко до 49 пункта през октомври спрямо 48,5 пункта за септември.

В сряда идва ред на данни за новите поръчки за производството на стоки с дълготрайна употреба, които са важен ориентир за състоянието на фабричния сектор в страната. В сряда се очакват още финансовите резултати на Comcast и Procter & Gamble за миналото тримесечие, както и данни за продажбите на нови жилища в САЩ през септември.

Докладът за промяната в броя на новите молби за помощи при безработица, подадени през изминалата седмица, излиза в четвъртък, като се очаква броят им да остане висок на ниво от 455 хил.

Преди началото на борсовата търговия 3M, Exxon Mobil и Motorola ще оповестят своите финансови отчети за третото тримесечие. След края на сесията пък идва ред на тримесечните резултати на Microsoft.

Борсовата седмица ще приключи с данни за БВП на САЩ през третото тримесечие, за който се очаква да нарасне с 2% на приравнена към годишна основа база. Важен показател за потребителските нагласи ще бъде индексът на Мичиганския университет за потребителското доверие през октомври.

Миналата седмица донесе на индексите повишения от около половин процент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още