IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предпазливо начало на борсовата сесия в САЩ

Най-добре в сутрешната търговия се представят технологичните акции заради добрите финансови резултати на Amazon и Baidu

17:53 | 22.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Предпазливо начало на борсовата сесия в САЩ

Борсовите индекси в САЩ започнаха последната за седмицата сесия с предпазливи движения в двете посоки заради напрежението около срещата на финансовите министри на 20-те най-големи икономики в света, която започна днес в Южна Корея.

В продължение на два дни те ще подготвят предстоящата среща на върха на Г-20 в началото на ноември и централна тема в техните дискусии се очаква да заеме справянето с проблемите на валутните пазари и натрупаните в икономиката дисбаланси, предаде CNN.

В писмо до Г-20 министърът на финансите на САЩ Тимъти Гайтнър призова развиващите се страни да не задържат курса на своите валути изкуствено нисък и прикани към ограничаването на техните излишъци, за да се възстанови балансът на световната икономика.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,2% до 11 122,1 пункта час след началото на сесията. Широкият S&P 500 обаче се повишава с 0,3% до 1 181,12 пункта, докато на борсата Nasdaq главният индекс Nasdaq Composite добавя 0,4% до 2 469,24 пункта.

Най-добре в сутрешната търговия се представят технологичните компании заради добрите финансови резултати на онлайн магазина за търговия на дребно Amazon и водещата онлайн търсачка в Китай Baidu. Те излязоха след края на вчерашната сесия и показаха, че нетната печалба на Amazon e нараснала с 16 на сто, а тази на Baidu се е удвоила през последното тримесечие, докато продажбите са нараснали със 76% спрямо миналата година.

Сесията в четвъртък завърши с леки повишения, след като инвеститорите предпочетоха да се фокусират върху добрите финансови резултати на големите компании пред проблемите около спасяването на двата ипотечни кредитора Fannie Mae и Freddie Mac.

Акциите на AIG поскъпват с над 2% в сутрешната търговия заради новина, че е продала своите азиатски животозастрахователни звена за 17,8 млрд. долара.

Акциите на Verizon поевтиняват с 1,3% до 32,09 до долара, след като обяви печалба на акция за третото тримесечие от 31 цента спрямо 41 цента за миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още