IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Johnson & Johnson намаляват, но печалбата расте

Нетната печалба на J&J се повишава леко през третото тримесечие до 3,42 млрд. долара

17:23 | 19.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на Johnson & Johnson намаляват, но печалбата расте

Производителят на продукти за здравеопазването Johnson & Johnson (J&J) обяви по-голяма от очакваното печалба за третото тримесечие, отдавайки увеличението на свиването на разходите и поевтиняването на щатския долар през периода, което прави продуктите на компанията по-евтини на външните пазари.

Приходите на компанията обаче намаляват заради скорошното изтегляне на нейни лекарствени продукти от пазара, предаде Ройтерс.

Нетната печалба на J&J се повишава леко с 2,2% на годишна база през третото тримесечие до 3,42 млрд. долара, или 1,23 долара на акция. Преди една година положителният финансов резултат е бил в размер на 3,35 млрд. долара, или 1,20 долара на акция.

Прогнозите на анализатори, анкетирани от Thomson Reuters, бяха за по-малка нетна печалба на акция от 1,15 долара.

Приходите на компанията са са намалели с 0,7% на годишна база през разглежданото тримесечие до 15 млрд. долара и са малко под прогнозираните от пазарни анализатори.

Ръководството на J&J повиши прогнозите си за печалбата за цялата година и очаква тя да бъде между 4,70 и 4,80 долара на акция, в сравнение с обявените по-рано през годината 4,65 - 4,75 долара на акция, позовавайки се на по-слабия долар, който повишава стойността на продажбите на външните пазари.

Акциите на компанията поевтиняват с 1,5% до 62,90 долара половин час след началото на днешната сесия на Нюйоркската фондова борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още