IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банките поведоха отстъплението на Wall Street

Разследване на неправомерно отнети от банки ипотекирани имоти доведе до разпродажби във финансовия сектор

23:23 | 14.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Банките поведоха отстъплението на Wall Street

Водещите борсови индекси в САЩ завършиха волатилната сесия с леки понижения, след като новините за координирано разследване на неправомерно отнети от банки ипотекирани имоти доведоха до разпродажби във финансовия сектор.

В по-ранните часове на търговията индексите загубиха положителната инерция от сесията в сряда след данните за увеличението на молбите за помощи при безработица в САЩ, големия търговски дефицит и растящата производствена инфлация.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones Industrial Average завърши сесията почти без промяна на ниво от 11 094,57 пункта.

Широкият S&P 500 се понижи с 0,4% до 1 173,81 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, отстъпи с 0,2% до 2 435,38 пункта.

Банките се наредиха сред най-губещите след новината, че финансовите регулатори в САЩ ще разследват заедно с прокуратурата редица случаи на неправомерни принудителни отнемания на ипотекирани имоти, извършени от някои от най-големите банки в страната, пише CNN.

Според анализатори разследването няма да влоши финансовото представяне на банките, но на този етап остава несигурността за това колко широко е разпространен проблема.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че новите молби за помощи при безработица са се увеличили повече от очакваното от 449 хил. до 462 хил. през миналата седмица. Цените на ниво производител се покачват с 0,4% на месечна база за втори пореден месец, което се оказа два пъти повече от очакваното.

Междувременно стана ясно, че търговският дефицит на САЩ се е разширил до 46,3 млрд. долара през август в сравнение с 42,2 млрд. отрицателно търговско салдо през юли. Вносът нараства значително повече спрямо износа, като търговският дефицит с Китай е отбелязал рекордна стойност от 28 млрд. долара.

Акциите на Yahoo поскъпнаха с 4,5% до 15,93 долара заради публикация в Wall Street Journal, че AOL може да се обедини с няколко частни компании за дялово инвестиране, за да направи опит за поглъщане на интернет компанията.

Щатският долар се понижи срещу повечето основни валути, като доларовият индекс отбеляза най-ниската си стойност от началото на годината. Поевтиняването на долара помогна за нов ценови рекорд при златото от 1 388,10 долара за тройунция в рамките на сесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Dror
преди 13 години
проблема може да се окаже дори по голям от проблема с лошите кредити, има опастност дори да делистнат от борсата свички деривати базирани на ипотечни заемиБанките са голяма опастност - доказателство за това е че default свапс премийте стигнаха нива като след фалита на Lethman Бротхерс
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още