IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колебливо начало на борсовата сесия в САЩ

Цената на златото скочи до рекордните 1 388,10 долара за тройунция заради поевтиняването на долара

18:02 | 14.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Колебливо начало на борсовата сесия в САЩ

Борсовата сесия в САЩ започна с минимални изменения на водещите индекси след данните за търговския дефицит на САЩ, производствената инфлация и помощите за безработица.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones IA кръжи около неутралната зона, като се повишава с 0,1% до 11 108 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 остава без промяна при 1 178 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се покачва с 0,1% до 2 444 пункта.

Вчерашната сесия завърши с добри повишения на индексите заради засилените очаквания, че през следващия месец Федералният резерв ще разшири допълнително своята подкрепа за възстановяването на икономиката чрез нови покупки на ценни книжа.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че новите молби за помощи при безработица са нараснали повече от очакваното от 449 хил. до 462 хил. през миналата седмица. Цените на ниво производител се увеличиха два пъти повече от очакваното с 0,4% на месечна база през септември.

След като се изключат цените на храните и енергията, които са по-променливи, индексът на производствените цени се повишава с 0,1 на сто, също за втори пореден месец.

Търговският дефицит на САЩ се е увеличил до 46,3 млрд. долара през август в сравнение с 42,2 млрд. отрицателно търговско салдо през юли. Вносът нараства значително повече спрямо износа, като търговският дефицит с Китай е отбелязал рекордна стойност от 28 млрд. долара.

Акциите на Yahoo се повишават с повече от 4,5% заради публикация в Wall Street Journal, че AOL може да се обедини с няколко частни компании за дялово инвестиране, за да направи опит за поглъщане на Yahooo.

Щатският долар се понижава срещу повечето водещи валути, в резултат на което златото с доставка през декември поскъпва с 3,70 долара до 1 374,20 долара за тройунция. По-рано днес цената му скочи до рекордните 1 388,10 долара за тройунция.

Петролът поскъпва с 0,3% до 83,28 долара за барел, а доходността на десетгодишните щатски държавни облигации нараства до 2,43% от 2,42% вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още