IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалните компании поведоха щатските индекси нагоре

Петролът и златото поскъпват с повече от 1% заради отстъплението на долара срещу водещите валути

17:49 | 13.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индустриалните компании поведоха щатските индекси нагоре

Добрите финансови резултати на Intel и JPMorgan засилиха борсовия оптимизъм на инвеститорите в САЩ на фона на данните за увеличението на вноса на стоки в Китай до рекордно високи нива през септември.

Индустриалните компании, начело с Caterpillar, Boeing и Deere, се наредиха сред добре представящите се в началото на сесията. Поскъпването на акциите на Caterpillar и на Boeing с около 2% в ранната търговия помогна на ценово-претегленият индекс Dow Jones да се повиши с 0,7% до 11 097,1 пункта един час след началото на сесията.

Акциите на JPMorgan обаче поевтиняват с 0,7% до 40,13 долара на Нюйоркската фондова борса въпреки по-добрите от очакваното финансови резултати за третото тримесечие. Компанията също участва в Dow, заедно с Caterpillar и Boeing.

JPMorgan е първата голяма американска банка, която обявява своите резултати за третото тримесечие, а през другата седмица се очакват още отчетите на Citigroup , Wells Fargo, Bank of America, Morgan Stanley и Goldman Sachs, пише CNN.

Широкият борсов индекс S&P 500 на свой ред се повишава с 0,7% до 1 177,81 пункта, докато на борсата Nasdaq главният индекс Nasdaq Composite напредва с 0,8% до 2 438,20 пункта.

Единствените икономически данни за САЩ от днес показаха, че цените на вноса са намалели с 0,3% през миналия месец. По-рано днес стана ясно, че вносът на стоки в Китай е нараснал до рекордна стойност, а търговският дефицит на страната се е свил през септември, което засили надеждите, че потреблението в Китай ще продължи да подкрепя възстановяването на световната икономика.

Акциите на Intel поевтиняват с 0,3% до 19,72 долара. Технологичната компания обяви нетна печалба от 2,96 млрд. долара след края на вчерашната сесия, което е с 58% повече на годишна база.

Вчерашната сесия завърши с ръст, след като доклад от последната среща на Федералния резерв показа, че централната банка може да инжектира още ликвидност в икономиката още през ноември.

Щатският долар се понижава срещу повечето водещи валути, без швейцарския франк. Отслабването на долара повишава цената на петрола с 1,3% до 82,71 долара за барел, докато златото поскъпва с 1,7% до 1 368 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още