IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предпазливо начало на борсовата сесия в САЩ

Два от водещите индекси остават без промяна в очакване на финансовите резултати на Alcoa и утрешните данни за безработицата в САЩ

17:41 | 07.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Предпазливо начало на борсовата сесия в САЩ

След като отбелязаха скромни повишения в началото на сесията, щатските индекси промениха посоката си на движение и гравитират около неутралната зона, подчертавайки предпазливостта на инвеститорите преди утрешния доклад на правителството на САЩ за заетостта в неселскостопанските отрасли.

Икономическите данни са САЩ преди началото на сесията показаха, че броят на новите молби за помощи при безработица е намалял с 11 хил. до 445 хил. през миналата седмица.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones IA остава почти без промяна на ниво от 10 968 пункта час след началото на сесията. В същото време водещият индекс S&P 500 добавя по-малко от 0,1% до 1160 пункта. Само индексът на компаниите от Nasdaq – Nasdaq Composite, се повишава по-силно с 0,4% до 2 390, но главно заради повишенията при технологичните компании.

По-рано през тази седмица и трите главни индекса нараснаха до най-високите си нива за последните пет месеца след решението на Японската централна банка да смекчи още паричната си политика, пише CNN.

С приближаването на доклада за пазара на труда, който излиза утре, предпазливостта на инвеститорите се засили. Очакванията са, че нивото на безработица в САЩ е нараснало до 9,7% през септември спрямо 9,6% през август.

Книжата на Apple поскъпват с 0,1% до 289,55 долара за акция на борсата Nasdaq след публикация в Wall Street Journal, че компанията може да пусне нова версия на популярния си смартфон iPhone в началото на следващата година.

PepsiCo стана първа сред големите американски компании, която публикува финансовите си резултати за третото тримесечие. Нетната печалба на компанията се е увеличила с 13% на годишна база до 1,9 млрд. долара, или 1,19 долара на акция, предаде AP. Акциите на PepsiCo се понижават с 3,8% do 65,54 долара.

След края на търговията производителят на алуминий Alcoa ще стане първата компания от Dow Jones IA, която ще оповести финансовите си отчети за изминалото тримесечие. Очакванията са печалбата й да се е повишила с 33% на годишна база до 5 цента на акция, а продажбите да са нараснали със 7% до близо 5 млрд. долара. Акциите на Alcoa поскъпват с 0,5% до 12,44 долара.

Доларът продължава да се понижава срещу повечето водещи валути, в резултат на което златото с доставка през декември се повиши до рекордните 1 366 долара за тройунция по-рано днес. Доходността по десетгодишните американски ДЦК се понижава до 2,39%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още