IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси на червено, но със силни ръстове за месеца

Индексите се повишиха по време на сесията благодарение на добри макроикономически данни, но по-късно тенденцията се обърна

23:11 | 30.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси на червено, но със силни ръстове за месеца

Щатските акции приключиха търговията в четвъртък на червено, тъй като инвеститорите прибираха печалби в края на тримесечието, предаде MarketWatch. Въпреки това обаче за месеца трите основни индекса имат силен ръст.

Това е едно от най-добрите представяния за месец септември от десетилетия за Dow Jones Industrial Average. За деня индексът се понижи с 0,44 на сто до 10 788 пункта.

Индексите се повишиха по време на сесията благодарение на по-големия от очакваното спад на броя на първоначалните молби за помощи за безработни и на ревизираните във възходяща посока данни за БВП на САЩ за второто тримесечие.

Тенденцията обаче се обърна след публикуването на данните за производствената активност в региона на Чикаго, които показаха подобрение през септември, но и отслабване на компонента на заетостта.

Индексът S&P 500 загуби 0,3 на сто до 1141 пункта, а Nasdaq Composite – 0,33 на сто до 2369 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още