IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовият сектор поведе надолу щатските борси

Очакванията за ново смекчаване на политиката на Федералния резерв понижиха курса на долара и донесоха на златото нов ценови рекорд

17:56 | 29.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Финансовият сектор поведе надолу щатските борси

Борсовата сесия в САЩ започна с понижения на главните индекси на фона на продължаващото поевтиняване на долара и оскъдните корпоративни и икономически новини от страната.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones Industrial Average намалява с 0,4% до 10 810,68 пункта близо час и половина след началото на търговията, воден от понижението в цената на акциите на Cisco, които поевтиняват с 1% до 21,64 долара, пише Wall Street Journal.

Широкият S&P 500 губи 0,6% до 1 141,2 пункта, главно заради разпродажбите във финансовия и минния сектор. Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, губи 0,5% до 2 368,06 пункта.

Вчерашната колеблива сесия в САЩ завърши с леки повишения на индексите въпреки данните за силното влошаване на потребителските очаквания за икономиката през септември. Това стана ясно от индекса на потребителското доверие на Conference Board, който се понижи до най-ниското си ниво през последните седем месеца.

Американският Конгрес ще обсъжда днес законопроект, с който САЩ може да наложи санкции на Китай за това, че манипулира обменния курс на своята валута спрямо щатския долар. Малко по-рано днес Китайската централна банка обеща да увеличи гъвкавостта на курса на юана срещу долара.

Освен това щатското правителство обсъжда със застрахователната компания AIG начините за постепенно освобождаване на държавата от нейния дял в капитала на AIG.

Акциите на AOL поскъпват с 3,3% до 24,95 долара, след като ръководството на онлайн компанията обяви, че е купило влиятелния технологичен блог TechCrunch. Според анонимни източници сделката е била за 25 млн. долара.

Доларът продължава да поевтинява за втори пореден ден срещу повечето основни валути, в резултат на което цената на златото скочи над 1 313 долара за тройунция. Доходността на десетгодишните щатски държавни ценни книжа се повишава до 2,47% спрямо 2,46% във вторник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още