IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските индекси рязко смениха посоката си и постигнаха ръст

След негативния старт на сесията оптимистичните настроения сред инвеститорите взеха връх

18:40 | 23.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Американските индекси рязко смениха посоката си и постигнаха ръст

Борсовата сесия в САЩ започна със спад днес, но постепенно настроенията се промениха и два часа след старта на сесията водещите индекси са на положителна територия. Това се случи заради добри икономически новини, дошли с данните за ръста на индекса на водещите индикатори и значителното повишение на продажбите на съществуващи жилища през последния месец, съобщава АР.

Индексът на водещите индикатори отчете ръст от 0,3 на сто през август, след като месец по-рано се повиши с 0,1 на сто. Показателят има за цел да предскаже движението на американската икономика и повишението му е сигнал за оптимизъм сред компаниите.

За негативните настроения допринесоха данните за изненадващ ръст на подадените молби за помощ при безработица през последната седмица. Те са се увеличили с 12 хиляди на фона на очакванията за минимален спад.

През последните няколко седмици показателят вървеше надолу, което вдъхна надежда, че икономиката се стабилизира.

Два часа след старта на днешната борсова сесия индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва 0,1 на сто до 10 750 пункта. Показателят постигна ръст в 13 от последните 16 сесии, като вчера прекъсна серия от пет поредни повишения.

Широкият бенчмарк S&P 500 напредва минимално до 1 135 пункта, докато Nasdaq Composite напредва с 0,66  на сто до 2 350 пункта.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още