IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на GM ще е отворено за възможно най-широк кръг инвеститори

В предстоящото първично публично предлагане ще могат да участват чуждестранни фондове и американски купувачи на дребно, посочват от финансовото министерство

11:40 | 18.09.10 г.
IPO-то на GM ще е отворено за възможно най-широк кръг инвеститори

Предстоящото първично публично предлагане (IPO) на General Motors Co (GM) ще бъде отворено за възможно най-широк кръг инвеститори, включително чуждестранни фондове и американски купувачи на дребно, съобщиха от финансовото министерство на страната в петък, цитирани от Ройтерс.

Това е първото изявление на администрацията на президента Барак Обама, в което се поясняват правила относно ключовото IPO, което има за цел да намали 61-процентния дял на американското правителство от автомобилния производител.

От министерството посочват в изявлението, че ще опитат да „увеличат максимално възвръщаемостта за данъкоплатците” от IPO-то, като същевременно се стремят да привлекат стабилна основа от инвеститори и интерес към последващите предлагания на акции, които ще бъдат необходими, за да се намали дела на правителството.

„Очакваме да се търсят потенциални инвеститори в различни географски райони с фокус върхи тези в Северна Америка, както е характерно за подобни сделки”, пише в съобщението.

Американското правителство няма да участва в решенията относно това колко акции се разпределят на конкретни инвеститори, посочват оше от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още