IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Още шест малки банки фалираха в САЩ, общият им брой за годината е 125

Регулаторите очакват броят на фалитите тази година да надхвърли общия брой за миналата (140), но активите им да са по-малко

09:47 | 18.09.10 г. 1
Още шест малки банки фалираха в САЩ, общият им брой за годината е 125

Щатските банкови регулатори затвориха три малки банки в Джорджия и по една в Уисконсин, Охайо и Ню Джърси, съобщиха от Федералната корпорация по депозитно застраховане (FDIC), цитирани от Ройтерс.

С новите шест банки общият брой на банковите фалити в САЩ от началото на годината достига 125, като много от тях са на малки локални институции. Те продължават да са тежко засегнати от слабата икономика и лошите заеми и възстановяването им изостава от това на Уол Стрийт.

В Джорджия регулаторите затвориха Peoples Bank в град Уиндер, която има 14 клона и активи за общо 447,2 млн. долара към края на юни, First Commerce Community Bank в Дъгласвил с 2 клона и активи за 248,2 млн. долара и Bank of Ellijay в Илайджей с 2 клона и 168,8 млн. долара активи. Депозитите и на трите банки са прехвърлени към Community & Southern Bank в Карълтън, Джорджия.

В Уисконсин е затворена Maritime Savings Bank с 9 клона и активи за 350,5 млн. долара. Депозитите й се поемат от North Shore Bank, в същия щат. Затворени са също ISN Bank в Чери Хил, Ню Джърси, с активи за 81,6 млн. долара и Bramble Savings Bank в Милфорд, Охайо, с активи за 47,5 млн. долара.

Наскоро председателят на FDIC Шийла Беър посочи, че агенцията очаква броят на фалитите тази година да надхвърли общия брой за миналата (140), но общите активи на фалиралите банки тази година вероятно ще са по-малко.

Въпреки че банковите фалити в САЩ продължават с бързи темпове, те са свързани предимно с малки институции, които не успяват да се справят с проблемите на пазара на бизнес имоти. При тях делът на подобни заеми е по-висок в сравнение с по-големите банки.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
rosybabe
преди 13 години
Да им е честито на Американците. С техните камъни по тяхната глава. Ще си напечатат пари, но няма как да си напечатат ЗЛАТО. Парите са само хартиики да ви напомня
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още