IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колебанията на щатските индекси ги оставиха без промяна

Разочароващите икономически данни и нестабилните валутни пазари донесоха на Dow Jones втора загуба за последните девет сесии

23:31 | 14.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Колебанията на щатските индекси ги оставиха без промяна

Главните борсови индекси в САЩ се колебаха между печалбата и загубата през по-голямата част от волатилната сесия във вторник, но в крайна сметка несигурността относно изгледите пред икономиката взе превес и търговията завърши с минимални изменения.

Икономическите данни от днес показаха, че икономическото доверие в Германия се е влошило рязко през септември, европейската индустрия се намира в стагнация, а инфлацията във Великобритания остава над заложения таван от 3% за шести пореден месец.

Продажбите на дребно в САЩ се повишиха за втори пореден месец през август, но с твърде слаби темпове, които не успяха да вдъхнат оптимизъм на инвеститорите. На фона на нестабилността на валутните пазари и разочароващите икономически данни те потърсиха сигурността на златото и цената му се вдигна до рекордно високи нива.

Сесията на Wall Street започна на отрицателна територия, но след това индексите се колебаха в двете посоки през по-голямата част от търговията. Dow Jones IA, в който участват 30 от водещите американски борсови компании, в крайна сметка се понижи с 0,2% до 10 526,49 пункта.

Това е второто му понижение за последните девет сесии на Wall Street.

Широкият S&P 500 загуби 0,1% до 1 121 пункта и само индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, успя да се повиши с 0,2% до 2 289,7 пункта.

Щатският долар падна до ново 15-годишно дъно срещу йената във вторник и записа загуба от над 1% срещу еврото след прогнозите на Goldman Sachs, че Федералният резерв ще обяви покупки на ценни книжа за още 1 трлн. долара до края на тази година. Златото в същото време скочи с 2% и прехвърли 1 271 долара за тройунция, което е ново рекорд за ценния метал.

Малко след началото на борсовата сесия стана ясно, че Сенатът е одобрил закон за стимулирането на създаването на нови работни места от малкия и средния бизнес. В него са предвидени мерки за 42 млрд. долара, чрез които бизнесът ще получи достъп до повече кредитиране и данъчни облекчения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още