IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street продължават да се движат нагоре

Акциите на Nokia поскъпват с над 2% в сутрешната търговия заради обявената промяна в ръководството

17:55 | 10.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street продължават да се движат нагоре

Зелената вълна на Wall Street продължава за трети пореден ден днес на фона на нисък изтъргуван обем и оскъдни икономически данни от САЩ.

Повишенията на главните индекси са подкрепени от добрите данни за силното увеличение на вноса в Китай през август и по-голямото от предварително обявеното нарастване на брутния вътрешен продукт на Япония през второто тримесечие.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,4% до 10 453,31 пункта в първия час на търговията. Широкият S&P 500 напредва с 0,5% до 1 109,71 пункта, воден от производителите на капиталови стоки. Индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повишава с 0,4% до 2 244,46 пункта.

Вчерашната сесия завърши на положителна територия заради данните за понижението на новите молби за помощи при безработица в САЩ и свиването на търговския дефицит на страната през юли. Щатските индекси вървят нагоре по време на пет от предишните шест сесии, но при ниски изтъргувани обеми.

Единствените икономически данни за САЩ от днес показаха, че запасите от готова продукция на веригите за търговия на едро са се увеличили за шести пореден месец през юли. Те нарастват силно с 1,3% на месечна база, което е знак за натрупване на складови запаси от страна на търговците на едро.

Акциите на Nokia поскъпват с над 2% в началото на сесията на Нюйоркската фондова борса, след като обяви, че ръководителят на бизнес звеното на Microsoft Стивън Илъп ще поеме поста на главен изпълнителен директор.

Петролът с доставка през октомври поскъпва с 2,5% до 76,11 долара за барел, а златото с доставка след три месеца се понижава с 0,2% до 1 246 долара за тройунция. Доходността на десетгодишните щатски държавни ценни книжа се покачва от 2,76% вчера до 2,8% днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още