IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инсайдърите на Wall Street продължават разпродажбите на акции

Реализираните от началото на годината инсайдърски продажби превишават повече от пет пъти покупките

15:16 | 01.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Инсайдърите на Wall Street продължават разпродажбите на акции

В опитите си да скъсат връзката между личното си благосъстояние и представянето на компаниите си, инсайдърите на Wall Street са предприели значителни разпродажби от началото на годината.

Продадените от висши ръководители и консултанти на компании акции са пет пъти повече от придобитите от такива лица ценни книги, показват данни на регулаторните органи в САЩ, съобщава CBNC.

Само шефовете на Goldman Sachs, JPMorgan, Citigroup и Wells Fargo са продали акции за около 100 млн. долара от началото на годината. Срещу тези продажби стоят минимални покупки, показват данните.

От началото на годината висшият мениджмънт на Goldman е продал акции от капитала на банката на стойност 64 млн. долара, колегите им от JPMorgan и Citigroup са били доста по-скромни и продажбите са съответно за 16 и 5 млн. долара.

За продажбите има причини и те са свързани със състоянието на пазара, смятат от InsiderScore. Една от тях е нормализирането на ситуацията след резките колебания в цените на акциите през последните две години, а друга – големият дял на акциите в бонусите, раздадени на шефовете на Wall Street.

През миналата година около 70% от компаниите са предоставили опции за закупуване на акции от капитала си вместо бонуси под формата на пари в брой. Това е ръст със 7 процентни пункта спрямо предходната година, посочват от консултантската компания Hay Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Tiki
преди 13 години
Може би трябва да се отбележи, че инсайдърите продаваха цялото рали от март 2009 до върха му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още