IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street отново поеха надолу

Финансовите компании понижиха с 0,3% широкия индекс S&P 500

18:08 | 30.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street отново поеха надолу

Борсовите индекси в САЩ поеха надолу в началото на днешната сесия, след като бяха на отрицателна територия и през по-голямата част от миналата седмица. Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че разходите на американските потребители се увеличават по-бързо от приходите им през юли.

Индексът на 30 от водещите борсови компании в САЩ Dow Jones IA се понижава с 0,3% до 10 124,76 пункта час и половина след началото на сесията. Широкият S&P 500 губи 0,3% до 1 061,22 пункта, воден от финансовите компании. Главният индекс на борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, намалява с 0,30% до 2 146,18 пункта.

Икономическите данни са основен двигател на индексите през последните седмици и ще бъдат в центъра на внимание на инвеститорите и през следващите няколко дни, когато излизат ключови данни за пазара на труда и цените на жилищата в САЩ.

Сесията в петък завърши с повишения на котировките, след като Федералният резерв се ангажира да продължи да подпомага възстановяването на икономиката с либералната си парична политика. Малко преди началото на петъчната сесия стана ясно, че щатската икономика е нараснала с 1,6% през второто тримесечие, което е значително под първоначално обявения ръст от 2,4 на сто.

Преди началото на днешната търговия стана ясно, че личните разходи на потребителите в САЩ са се увеличили с 0,4% на месечна база през юли, като темпото им на ръст е два пъти по-голямо от това на личните им доходи.

Щатският долар поскъпва срещу еврото, докато цената на петрола се понижава с 0,9% до 74,50 долара за барел. златото поскъпва със 70 цента до 1 238,60 долара за тройунция, а цената на десетгодишните американски държавни ценни книжа пада до 2,60% спрямо 2,64% в петък.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още