IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колеблива сесия в САЩ след данните за БВП

Акциите на 3PAR скочиха с 20% заради надпреварата между Dell и HP за нейното прибиване

18:10 | 27.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Колеблива сесия в САЩ след данните за БВП

Щатските индекси започнаха сесията с колебливи движения в двете посоки, след като данните за брутния вътрешен продукт (БВП) на страната показаха, че американската икономика е забавила осезателно темповете си на растеж през второто тримесечие.

Увеличението на БВП от 1,6% на приравнена към годишна основа база е под предварителните оценки на статистическия офис за ръст на икономиката от 2,4%. Ревизията обаче не бе толкова рязка, колкото очакваха пазарните анализатори, благодарение на силните потребителски разходи.

Отделни данни показаха, че индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет се е понижил неочаквано до 68,9 пункта през август спрямо 69,6 пункта за юли.

Dow Jones Industrial Average, който обединява 30-те от най-големите и активно търгувани компании в САЩ, се повишава с 0,5% до 10 037,50 пункта час и половина след началото на сесията, заличавайки загуба от 0,3% в началото на сесията.

Широкият S&P 500 също се повишава с 0,5% до 1 052,44 пункта, а на борсата Nasdaq главният индекс Nasdaq Composite добавя 0,3% до 2 123,95 пункта.

Днешната сесия вероятно ще бъде волатилна заради очакваното изявление на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке по време на годишния икономически симпозиум на САЩ.

Надпреварата за придобиването на производителя на хардуер и софтуер за съхранение на информационни масиви 3PAR между Dell и HP продължи и днес, след като HP отново повиши своята оферта. Акциите на 3PAR скочиха с 20% в началото на сесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
SEBULBA
преди 13 години
Кво и е колебливото на сесията? Купуват като освирепели! Само знаят бай-бай-бай-бай....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още