IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street продължават да се движат нагоре

По-голямото от очакваното понижение на новите молби за помощи при безработица намали тревогите за икономическото възстановяване на САЩ

17:52 | 26.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street продължават да се движат нагоре

Основните борсови индекси в САЩ продължиха да се движат нагоре за втори пореден ден в началото на днешната сесия, отбелязвайки леки повишения след новината за понижението на новите молби за помощи при безработица.

Те отчетоха по-силен от очакваното спад в рамките на изминалата седмица, което намали загрижеността на финансовите пазари за забавянето на американската икономика през втората половина на годината.

Индексът на водещите 30 американски компании Dow Jones Industial Average се повишава с 0,2% до 10 079,81 пункта час след началото на сесията. Широкият S&P 500 нараства с 0,4% до 1 059,13 пункта, воден от добивните и транспортните компании. Междувременно индексът на всички компании от Nasdaq – Nadaq Composite – напредва с 0,3% до 2 147,95 пункта.

Инвеститорите приветстваха седмичните данни за първоначалната безработица, които показаха, че броят на американците, които са подали молби за безработица през миналата седмица, е намалял с 31 хил. до 473 хил. Пазарните анализатори очакваха по-малко понижение до 488 хил.

Спадът на първоначалната безработица е първия за последните четири седмици. Междувременно броят на американците, които са получавали социални помощи поне две седмици, намаля с 62 хил. до 4,46 млн.

Сесията вчера приключи с повишения въпреки драстичния спад в продажбите на нови жилища през юли, който засили страховете за възстановяването на най-голямата икономика в света. Пониженията в цените на акциите от последните пет сесии обаче надделяха над лошите икономически данни и в средата на волатилната търговия индексите поеха нагоре, водени от акциите в строителния сектор.

Акциите на Dell поскъпват с над 1% до 11,92 долара на борсата Nasdaq, след като втората по големина компютърна компания в света подобри своята оферта за придобиване на производителя на хардуер и софтуер за съхранение на информационни масиви 3Par. Пазарната капитализация на Dell е намаляла със 17% от началото на тази година до 23,37 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още