IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен спад на щатските индекси

Лошите данни за продажбите на жилища понижиха индексите с повече от 1% в сутрешната търговия

18:15 | 24.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Силен спад на щатските индекси

Борсовите индекси в САЩ започнаха днешната сесия с понижения от над 1%, след като червената вълна заля фондовите борси по целия свят, а продажбите на жилища в САЩ отбелязаха шокиращо голям спад, понижавайки се до най-ниското си ниво в исторически план.

Индексът на 30-те най-големи и активно търгувани акции в САЩ Dow Jones Industrial Average губи 1,1% до 10 060,32 пункта час и половина след началото на сесията. Компаниите от индустриалния сектор понижават широкия индекс S&P 500 с 1% до 1 056,94 пункта. Индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, губи 1,1% до 2 135,54 пункта.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че продажбите на съществуващи жилища са намалели с 27,2% на месечна и 25,5% на годишна база през юли, достигайки най-ниското си ниво, откакто данните започват да се водят през 1999 г.

Спадът се оказа много по-голям от пазарните очаквания и подчерта за пореден път лошото състояние на пазара на недвижими имоти в най-голямата икономика в света. Продажбите на жилища са показател за потребителското доверие и икономическата активност в страната.

Междувременно докладът от последната среща на Федералния резерв, състояла се на 10 август, показа, че между членовете на Управителния съвет на централната банка има разноречия относно това по какъв начин да се насърчава възстановяването на американската икономика занапред.

Акциите на Barnes & Noble поевтиняват с повече от 3% в сутрешната търговия, след като веригата книжарници обяви загуба от 62,5 млн. долара, или 1,12 долара на акция, за трите месеца до 31 юли. За същия период на миналата година компанията е отчела нетна печалба от 12,3 млн. долара, или 21 цента на акция. Най-голямата щатска верига книжарници обяви бизнеса си за продан в началото на август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още