IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсовите индекси в САЩ излязоха на червено в средата на сесията*

Въпреки новините за сливания и придобивания от последните дни на преден план отново излязоха притесненията за икономиката

17:36 | 23.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Борсовите индекси в САЩ излязоха на червено в средата на сесията*

Първата сесия на фондовата борса в САЩ за седмицата стартира с повишение за водещите индекси, но движението нагоре беше за кратко. Като основна причина за него в началото на сесията се смята корпоративната активност, довела до поредица новини за сливания и придобивания през последните дни, съобщава Marketwatch.

В първия час на сесията индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна с 0,3 на сто до 10 246 пункта, макар непосредствено след старта на сесията да се движеше с двойно по-голям ръст.

Впоследствие обаче основните борсови индикатори излязоха на отрицателна територия.

При отсъствието на икономически данни основен двигател на търговията в началото на седмицата беше новината, че HP влиза в битка с Dell за придобиването на компанията 3Par. Офертата на HP идва седмица след тази на Dell и е с 33% по-висока, а в резултат на това акциите на 3Par се изстреляха с над 40%.

Сред новините за придобивания е и тази, че втората по големина пивоварна компания в света - SABMiller PLC, планира оферта от 10,9 млрд. долара за бизнеса на Foster's Group. Като следствие от това акциите на Foster's скачат с 9,2 на сто.

На Острова също не липсват новини за планирани придобивания, като банковият гигант HSBC обяви, че планира да закупи до 70% от капитала на южноафриканската банка Nedbank. Campbell Soup пък се очаква да обяви оферта от 1,5 млрд. лири за част от United Biscuits.

*Актуално към 20 часа българско време

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още