IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мечките продължават да властват на американския фондов пазар

Акциите на Dell и HP падат въпреки добрите отчети

17:25 | 20.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Мечките продължават да властват на американския фондов пазар

Американските акции започнаха петъчната търговия предимно на отрицателна територия. Нееднозначните финансови резултати на компютърните гиганти Dell и HP влошиха настроенията на инвеститорите, които и без това са по-скоро негативно настроени след лошите макроикономически данни от четвъртък.

Индексът Dow Jones Industrial Average се понижава към момента с 0,8%, като е твърдо на червено за периода от началото на седмицата.

Разочароващата статистика за молбите за помощи за безработица не даде шанс на потенциалния положителен ефект от обявените в последните дни поредица от сделки за сливания и придобивания.

Около час след началото на търговията Nasdaq Composite също губи от стойността си, като спадът е с 0,4%, а S&P 500 пада с 0,6%.

Акциите на Dell поевтиняват с 0,33%, въпреки че компанията отчете 16% ръст в печалбата си за второто тримесечие до 545 млн. долара. Инвеститорите обаче не останаха доволни от спадащите маржове, главно заради повишените цени на използваните компоненти, коментира MarketWatch.

При HP също има спад към момента (с над 2%). Компанията обяви добри ръстове на печалбата и продажбите си за второто тримесечие, но пък несигурността около групата остава, след като наскоро нейният изпълнителен директор подаде оставка вследствие на разследване на сексскандал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още