IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Краят на лятото се очаква като началото на нов ръст за капиталовите пазари

Такива са прогнозите на HSBC Global Asset Management. Оттам не казват, че тенденцията ще е трайна, но и не смятат, че ще има W-образна рецесия

16:49 | 20.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Краят на лятото се очаква като началото на нов ръст за капиталовите пазари

Световните фондови пазари имат „прилични шансове“ за рали през четвъртото тримесечие, като се има предвид, че инвеститорите са предимно положително настроени относно прогнозите за икономически растеж. Това смятат от инвестиционната компания HSBC Global Asset Management, съобщава Bloomberg.

Според Филип Пуул, ръководител на подразделението за макро- и инвестиционни стратегии в компанията, възможно е растежът да стане факт като проява на друга по-голяма тенденция, но все пак той не смята, че може да очакваме така наречената двойна, или W-образна, рецесия.

За очаквания възходящ тренд ще помогнат нарасналите обеми на търговия след края на лятото и наличието на ликвидност, след като централните банки на големите икономики продължават да се въздържат от покачване на основните лихви, смята Пуул.

„Пазарите бяха много негативни и в известна степен това ще се промени“, допълва той. „Има прилични шансове за рали през четвъртото тримесечие, като през септември инвеститорите ще се фокусират върху наближаващия край на годината и апетитът за риск може значително да се повиши.“

Подобен умерен оптимизъм за пазарите и икономиката като цяло наскоро изрази и инвеститорът Марк Мобиус, според когото възстановяването е добре контролирано и се очаква да ускорява своя ход.

„Като вземем под внимание, че няма да има двойна рецесия, ние продължаваме да залагаме, че ще има бичи пазар“, коментира Мобиус, който е изпълнителен директор на инвестиционната компания Templeton Asset Management Ltd.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 07.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Pitashtia
преди 13 години
Малко вероятно е да има съществен ръст следващите 20 години, а парите ще се мятат като уловено в клетка зверче, като акула останала без кислород в рибарска мрежа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още