IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси поеха надолу в началото на търговията

Спада поведоха акциите на енергийните групи, след като предварителни данни за ръст на щатските запаси от петрол и бензин смъкнаха цената на нефта

16:59 | 18.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Американските индекси поеха надолу в началото на търговията

С понижение за основните борсови индекси започна търговията в Ню Йорк в сряда.

Спада поведоха акциите на енергийните групи, след като предварителни данни за ръст на щатските запаси от петрол и бензин смъкнаха цената на нефта.

Към момента индексът на най-големите и най-търгувани американски компании Dow Jones Industrial Average отстъпва с 0,58%, S&P 500 е надолу с 0,55 на сто, а Nasdaq Composite пада с 0,53 на сто.

Цената на петрола започна щатската си търговия със сделки под прага от 75 долара, след като във вторник суровината беше прекъснала продължилото си шест сесии понижение, достигайки 75,77 долара за барел с доставка през септември.

Късно във вторник от Американския петролен институт неочаквано обявиха, че запасите от суров петрол са се покачили почти до 5,9 млн. барела през миналата седмица, въпреки че преобладаващите очаквания бяха за спад.

Според пазарни наблюдатели, цитирани от Dow Jones Newswires, това може да означава, че съмненията за стабилността на икономиката все още са в сила и стабилността в търсенето на петролни продукти занапред не е безусловна.

В момента пазарът очаква официалните данни за петролните запаси от енергийното министерство на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още